Κ. Ασκούνης: «…αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του ΠέΖΟ για τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας…»

0
81

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης με δήλωση του εξήρε την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης «ΠέΖΟ» για τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Καλλιθέας – Τζιτζιφιών.

Ο κ. Ασκούνης επεσήμανε στη δήλωση του τη σημαντική παρουσία της Ιστορικού Τασούλας Δερβενιώτη και τους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής, την οποία πρώτη η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δημιούργησε ως δράση.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Κώστα Ασκούνη 

Παρευρέθηκα χθες σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠέΖΟ στον προαύλιο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Η εκδήλωση είχε ως αντικείμενο την Προφορική Ιστορία και την σύσταση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Καλλιθέας – Τζιτζιφιών.

Η Ιστορικός κ. Τασούλα Βερβενιώτη ανέπτυξε τους στόχους του νεοσύστατου θεσμού της Προφορικής Ιστορίας …… « που δομείται γύρω από τους ανθρώπους και αναδεικνύει ήρωες από το ανώνυμο πλήθος…..».

Η πρόεδρος του ΠέΖΟ κ. Στέλλα Γεωργίου τόνισε την σημασία της δημιουργίας Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Καλλιθέας – Τζιτζιφιών για την συγκέντρωση στοιχείων της Ιστορίας της πόλης μας.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΏΣ και την ευθύνη της ομάδας έχει ο συμπολίτης μας Λαογράφος Γιάννης Δρίνης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ του ΠέΖΟ.

Comments are closed.