Η Νυχτερίδα…

0
124

– Γεια σου άνθρωπε.

– Γεια σου κι εσένα. Τι είσαι εσύ που αποφάσισες να διακόψεις τον ύπνο μου;  

Μα τι παράξενο πουλί είναι ετούτο , σκέφτηκα , δεν το έχω συναντήσει ξανά. 

– Είμαι νυχτερίδα, δεν με έχεις συναντήσει από κοντά γιατί κυκλοφορώ στο σκοτάδι και αποφεύγω τους ανθρώπους. Εδώ είναι και ο ποντικός ο φίλος μου, που κάθε βράδυ βγαίνουμε για κυνήγι μαζί. 

Δεν είμαστε καλά, άρχισα να βλέπω και όνειρα με νυχτερίδες και ποντίκια;  Να δεις που θα εμφανιστεί και κανένα βαμπίρ να δέσει η ταινία τρόμου.

– Τι θέλεις από εμένα βραδιάτικα.

– Ήρθαμε να σου πούμε ευχαριστώ για το καλό που μας κάνει;

– Τι ακριβώς εννοείς; 

– Ποτέ η πόλη δεν ήταν πιο σκοτεινή το βράδυ. Τι καλοί που είσαστε …βγάλατε τις κολώνες φωτισμού, σταματήσατε  να συντηρείτε τα φώτα, οπότε πολλές κολώνες είναι σκοτεινές, τα περισσότερα φανάρια στις πλατείες είναι σπασμένα και ξεχαρβαλωμένα , άσε που τα δέντρα έχουν μεγαλώσει και κρύβουν όσα από τα φώτα λειτουργούν. Να είσαστε καλά , είμαστε πολύ χαρούμενοι  γιατί μπορούμε να βγαίνουμε για κυνήγι άφοβα. Άσε που διασκεδάζουμε με όλα αυτά που παθαίνετε επειδή δεν βλέπετε στο σκοτάδι.

– Δηλαδή τι παθαίνουμε.

– Καλά χαζός είσαι ; Πρώτα απ’ όλα πολλοί φοβόνται να περπατήσουν στους δρόμους μόλις πέσει το σκοτάδι. Όσοι είναι αναγκασμένοι να το κάνουν ή είναι πιο τολμηροί, πέφτουν μέσα σε λακκούβες και βρίζουν που δεν την είδαν και φορούν επιδέσμους στα πόδια τους. Το καλύτερο βέβαια είναι τον χειμώνα που οι λακκούβες έχουν νερό και χαρίζουν παράσημα λεκέδων στους διαβάτες, τότε να δεις τι λένε. 

– Μα τι λες; οι περισσότεροι το βράδυ κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους.

– Α εκεί να δεις γέλια. Οι περισσότεροι από εσάς δεν βλέπετε καλά και φρενάρετε την τελευταία στιγμή για να αποφύγετε την σύγκρουση. Σταματάτε τελευταία στιγμή μην πατήσετε κανέναν πεζό ή μηχανάκι που ξεπροβάλει ξαφνικά από το σκοτάδι. Άμα είμαστε τυχεροί  παρακολουθούμε και κανέναν τσακωμό. Σου λέω περνάμε υπέροχα.

– Καλά και γι’ αυτό με ευχαριστείς; κανονικά πρέπει να διαμαρτυρηθώ στους αρμόδιους και να ζητήσω να κάνουν κάτι για να μην είναι η πόλη σε αυτή την κατάσταση.

– Δεν είσαι εντάξει , εμείς σου λέμε ότι περνάμε καλά  κι εσύ θέλεις να μας χαλάσεις την ευτυχία μας; Δεν έπρεπε να σου μιλήσουμε . 

Γύρισαν την πλάτη τους και απομακρύνθηκαν εκνευρισμένοι. Σαν να έχουν δίκιο σκέφτηκα .

Τι το καλύτερο για αυτούς από το σκοτάδι, αλλά για εμάς ; 

Καλά ας κοιμηθώ τώρα και όταν ξυπνήσω, άμα το θυμηθώ θα δω τι μπορώ να κάνω.

​​​​​​​​​​Σας χαιρετώ… Ο κοιμισμένος… 

Comments are closed.