Εντυπωσιακή «Μεσογειακή» βραδιά όπερας με ξεχωριστή απόδοση του έργου «Juditha triumphans» του A. Vivaldi

0
153

 “Αν η μουσική είναι πολυτέλεια, τότε είμαστε όλοι πλούσιοι”, είχε δηλώσει η διάσημη μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου στο Polis Magazino και εμείς με τη σειρά μας αναφωνούμε «αισθανόμαστε κροίσοι που έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε και να ακούμε τη Μαρίτα στη πόλη μας»

Σε μια ανεπανάληπτη βραδιά, για την πόλη της Καλλιθέας, η ορχήστρα Orchestre du Soleil υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Ιταλού μαέστρο Maurizio Colasanti παρουσίασε – απόδωσε  το μοναδικό σωσμένο ορατόριο του Antonio Vivaldi, το ιερό πολεμικό εμβατήριο “Ο θρίαμβος της Ιουδίθ και η κατατρόπωση του Ολοφέρνη” ή αλλιώς «Juditha triumphans».

Ένα εξαιρετικό έργο, που το έκανε πιο εξαίσιο η απόδοση των μουσικών και των ερμηνευτών, άλλωστε πρόκειται για μια αλυσίδα θαυμάσιων άριων, όπου η καθεμία έχει να παρουσιάσει και ένα ξεχωριστό χρωματικό όργανο, βγαλμένο από την ιριδίζουσα παρτιτούρα του Βιβάλντι.

Όλοι και όλες ξεχωριστοί στην όμορφη σαββατιάτικη βραδιά που προσέφερε το 6ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας.

Όμως η διεθνούς φήμης κοντράλτο και καλλιτεχνική υπεύθυνη του 6ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Μαρίτα Παπαρίζου για μια ακόμη φορά ξεχώρισε ξεδιπλώνοντας το αναμφισβήτητο ταλέντο της με μια εξαιρετική ερμηνεία με την τεχνική της αναπνοής να είναι πεντακάθαρη και να αποδίδει με απόλυτο σεβασμό το ρόλο της πρωταγωνίστριας του έργου.

Τα λόγια όμως είναι φτωχά για να περιγράψουν και την σημασία της πολιτιστικής παρέμβασης – τομής που έχει επιφέρει το Μεσογειακό Φεστιβάλ στην Καλλιθέα. Φυσικά και η παρουσία του κόσμου είναι η απόδειξη της επιτυχημένης παρουσίας του.

Όμορφες άριες από τους πρωταγωνιστές του «Juditha triumphans»

Comments are closed.