ΕΕΤΑΑ: Από Σεπτέμβριο με σκανάρισμα barcode η είσοδος & η έξοδος των παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΑμεΑ

0
95

Μια “ηλεκτρονική έκπληξη” περιμένει Παιδαγωγούς και γονείς που θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς – ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2021 – 2022.

Πιο συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 αλλάζει ο τρόπος ελέγχου της ημερήσιας παρουσίας των μικρών παιδιών καθώς θα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω ειδικών συσκευών που θα διαθέσει η ΕΕΤΑΑ σε όλες τις συνεργαζόμενες δομές.


Ο ηλεκτρονικός έλεγχος θα γίνεται, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, στο πλαίσιο “διασφάλισης της ορθής εφαρμογής του προγράμματος”, γεγονός που αφήνει ανοικτό το θέμα να έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πιθανές “αλχημείες” στην αποστολή των στοιχείων παρουσίας των παιδιών, από τους δικαιούχους φορείς του συγκεκριμένου προγράμματος, προκειμένου να επιτυγχάνεται η εκταμίευση ολοκλήρου του ποσού της χρηματοδοτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι φορείς του προγράμματος (Ιδιωτικοί και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΑμΕα κ.λ.π.) αποζημιώνονται σύμφωνα με τις παρουσίες των παιδιών.

Συμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)με αριθμό 78812 από 15/7/21 που υπογράφουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου και ο Αναπληρωτης Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, οι ωφελούμενες μητέρες (άνεργες ή μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.), θα πρέπει να εκδόσουν το ειδικό έντυπο παρουσίας (με γραμμωτό κώδικα “barcode” από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ) και το οποίο θα σκανάρεται με ειδική συσκευή smartphone από το προσωπικό, τόσο κατά την είσοδο του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό όσο και κατά την έξοδο του.

Comments are closed.