Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας: Επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις μετά από ένα χρόνο σήμερα 27/9 στις 19:30

0
62

Επιστροφή στην «κανονικότητα» και για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας από σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Γιώργος Κυριακόπουλος, η θητεία του οποίου λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, όρισε την σημερινή συνεδρίαση να διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων. Φυσικά και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις θα παραμείνει ενεργή και η τηλεδιάσκεψη μέσω της οποίας θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για την δια ζώσης παρουσία τους.

Ωστόσο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω του γεγονότος ότι δεν καλύπτει απόλυτα τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ασφαλή παρουσία φορέων και πολιτών (λίγα τα τετραγωνικά, όχι σωστός εξαερισμός κλπ) για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αποψινή συνεδρίαση ή να την παρακολουθήσουν θα μπορούν μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν προτείνουν λύσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του σε άλλους χώρους όπου θα μπορούν να συμμετέχουν πολίτες και φορείς.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο φυσικό του χώρο μετά από ένα χρόνο είναι γεγονός, δείγμα του ότι και η πόλη της Καλλιθέας σιγά – σιγά επιστρέφει στους ρυθμούς της καθημερινής κανονικότητας όπως αυτή υπήρχε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τα θέματα που θα απασχολήσουν την αποψινή συνεδρίαση ξεχωρίζει η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου Καλλιθέας 2020 – 2023 όπου αναμένεται να «μονοπωλήσει» το πολιτικό ενδιαφέρον διοίκησης και αντιπολίτευσης. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με τηλεδιάσκεψη (εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή όλων των μελών δια ζώσης), την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30, βάσει του άρθ. 74 του Ν. 4555/2018 και του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1. Κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Καλλιθέας 2020-2023 Α’ φάση και εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκρισή του.

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2. Έγκριση μεταβίβασης αδείας εκμετάλλευσης περιπτέρου επί της οδού Σιβιτανίδου 1, από τον αποβιώσαντα δικαιούχο Χ. Γ. στη σύζυγο αυτού κ. Κ. Χ. Π.

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 303-305.

4. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Μεταμορφώσεως 33.

5. Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Νίκης 1-3.

6. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Μενελάου 75.

7. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Σπάρτης 102.

8. Ανανέωση παραχώρησης θέσης στάθμευσης επί της οδού Ηλέκτρας 40Α.

ΘΕΜΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

9. Αποδοχή και κατανομή επιχορήγησης Γ’ ΔΟΣΗΣ έτους 2021, στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας.

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

10. Έγκριση συγκρότησης της επιτροπής «Δημοτική Επιτροπή Αιμοδοσίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

11. Τροποποίηση της με αριθ. 327/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στον ορισμό επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καλλιθέας.

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

12. Τροποποίηση της με αρ. 326/2019 ως προς τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Καλλιθέας στο ΕΔΔΥΠΠΥ.

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΡ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

13. Παράταση δωρεάν παραχώρησης χρήσης προσφυγικού ακινήτου επί της οδού Αριστείδου αρ. 187, στην Καλλιθέα σε άπορη δημότισσα του Δήμου Καλλιθέας.

14. Παράταση δωρεάν παραχώρησης χρήσης προσφυγικού ακινήτου επί της οδού Μ. Ασίας αρ. 5, στην Καλλιθέα, σε άπορο-άστεγο δημότη του Δήμου Καλλιθέας.

Comments are closed.